با توجه به اهمیت فوق العاده چیلر صنعتی تصمیم گرفتیم مقاله ای با عنوان ( مزایای داشتن چیلر صنعتی چیست ) بنویسیم . در این مطلب ابتدا در مورد چیلر صنعتی توضیح کاملی ارائه میشود . کارکرد آن به طور کامل بررسی میشود و کاربردهای آن بیان میشود . هزینه استفاده از چیلر صنعتی در صنایع مختلف و با توجه به کاربرد آن بسیار متفاوت است . به همین دلیل باید خرید این محصول با آگاهی و شناخت کامل انجام شود .
این آگاهی باعث میشود بتوانیم بهترین انتخاب را با کمترین هزینه داشته باشیم . در این مقاله چیلر صنعتی موشکافی شده و سپس مزایای بینظیر آن گفته میشود . در نهایت سعی میکنیم به تمامی سوالات موجود در این زمینه پاسخ داده و بهترین راهنما را در اختیار شما قرار دهیم . پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید .
اگر لیست صنایعی که از چیلر صنعتی استفاده میکنند را بیان کنیم قطعا شگفت زده خواهید شد . عملا بدون آن بسیاری از ماشین آلات موجود در کارخانه ها از کار افتاده و یا دستکم ساعات کاری آنها کاهش میابد . ولی چیلر صنعتی چیست ، کارکرد آن به چه شکل است و چرا اهمیت آن بالاست ؟
چیلر صنعتی :
به چیلری گفته میشود که با دو روش تراکمی یا جذبی و با سرد کردن سیال مورد استفاده ( آب یا ضد یخ ) تولید برودت ( سرمایش) میکند .
چیلرهای صنعتی تفاوت بسیار مهمی با چیلرهای غیر صنعتی یا مسکونی دارند . علت هم آن است که چیلرهای صنعتی به طور دائم و روزانه در حال استفاده شدن هستند . در حالی که در نوع غیر صنعتی و مسکونی چیلرها در زمانهایی خاموش شده و غیر فعال میگردند . به همین دلیل ساخت چیلرهای صنعتی به صورت طراحی چند مرحله ای بوده و با دقت و قدرت بسیار بالا ساخته میشوند
حال که با تعریف کلی چیلر صنعتی آشنا شدیم لازم است توضیح کوتاهی در مورد روشهای تراکمی و جذبی آن هم بدهیم .
روش تراکمی : در چیلر صنعتی تراکمی گردش یک جریان سیال به نام مبرد ( ماده ای خاص که به صورت گاز یا مایع است و عملکرد آن به این شکل است که باعث کاهش دمای سطح مشخصی از یک ناحیه میشود ) در سیکل تبرید تراکمی بخار انجام میگیرد . چهار مولفه اصلی آن شامل کمپرسور ، کندانسور ، شیر انبساط و اواپراتور است .
چیلر صنعتی جذبی :
در این نوع ازچیلر ،پمپ و ژنراتور و جذب کننده وجود دارد و جای کمپرسور را گرفته اند . در ضمن علاوه بر مبرد از سیالهای دیگر ( لیتیوم بروماید ) هم استفاده میشود .چیلرهای جذبی دو نوع تک اثره و دو اثره هستند که تک اثره ها دارای یک ژنراتور و دو اثره ها دارای دو ژنراتور میباشند .در مجموع و بر اساس مقایسه عملکرد چیلر جذبی و تراکمی مشاهده میکنیم که در اکثر پروژه های بزرگ چیلرهای تراکمی انتخاب میشوند .
در این نوع از چیلرهای صنعتی با ایده های جدید میتوان هزینه برق را به میزان زیادی کاهش داد . مزیت روشهای جدید آن است که قابلیت سیستمهای خنک کاری هم به مقدار بسیار زیادی بهینه شده است . برای داشتن اطلاعات بیشتر میتوانید از لینک هر آنچه باید در مورد چیلر صنعتی بدانیم اطلاعات بیشتر و جامعتری دریافت کنید . حال که تعریف چیلر صنعتی و انواع آن مورد بررسی قرار گرفت زمان بررسی مزایای بیشمار آن رسیده است .
مزایای استفاده از چیلر صنعتی :
۱ – یکسان بودن تولید در تمام فصول :. چیلرهای صنعتی بسیار پرقدرت و با جزئیات زیاد طراحی و ساخته میشوند . به همین دلیل عملا میتوانند در تمام طول سال بی وقفه کار کرده و موجب شوند که ماشین آلات بتوانند به طور مداوم به کار خود ادامه دهند . با استفاده از چیلر صنعتی دیگر شاهد تعطیلی و یا افت کیفیت در خط تولید نخواهید بود . این موضوع باعث افزایش کیفیت و راندمان کاری و تعداد تولیدات میشود .
2 – صرفه جویی در مصرف آب : ماشین آلات صنعتی در هر صورت بعد از کار زیاد شروع به داغ شدن و تولید حرارت میکنند . روشهای مختلفی برای خنک کردن وجود دارد . به علت بهینه شدن سیستم های خنک کردن در چیلر صنعتی ، تا 30 درصد نسبت به روشهای دیگر در مصرف آب صرفه جویی میشود .
3 – رسوب ناپذیری : چیلرهای صنعتی با دقت بالایی طراحی شده و مدار دستگاه در آن کاملا بسته است . به همین دلیل است که املاح آب و رسوب در آن وجود ندارد .
4 – صرفه جویی در مصرف برق : نسبت به روشهای دیگر مصرف برق بسیار کمتری دارد . علت آن هم هرمتیک بودن کمپرسور است که با آمپر پایین کار میکند و باعث میشود برق بسیار کمی مصرف شود .
5 – جلوگیری از خرابی قالب : یکی از متداولترین مشکلات خرابی قالب است . چیلر صنعتی به وسیله سیستم بهینه خود و به دلیل عدم وجود بخار آب از هر نوع خرابی قالب و مبدل روغن جلوگیری میکند .
6 – شفافیت قطعه و سطوح صاف : چیلر صنعتی با تکنولوژی پیشرفته خود باعث میشود از تنش داخلی قطعات جلوگیری شده و شفافیت قطعه و سطوح صاف را به همراه دارد .
7 – کم سر وصدا و با دوام : چیلر صنعتی ( مخصوصا نوع آب خنک ) سر و صدای بسیار کمی داشته و برای محیطهای مختلف کاملا مناسب است . همچنین این نوع از چیلرها دوام بسیار بالایی دارند .
8 – صرفه جویی در مصرف مواد اولیه : چیلرهای صنعتی میتوانند با کارایی بی نظیر خود باعث شوند که تا 5 درصد در مصرف مواد اولیه صرفه جویی شود .
نتیجه گیری :
در این مقاله تعریف کاملی از چیلر صنعتی ارائه شد . انواع آن شرح داده و باهم مقایسه شد . مزایای بیشمار آن بیان شد و موارد مرتبط با آن گفته شد . حقیقت آن است که چیلر صنعتی نقش بسیار مهمی در زندگی تمامی انسانها دارد . در انواع و اقسام ماشین آلات به کار میرود و اهمیت زیادی در فعالیت کارخانجات مختلف دارد . هرچقدر فعالیت بیشتر باشد ماشین آلات گرمای بیشتری تولید میکنند و احتیاج به چیلر صنعتی افزایش میابد . خرید چیلر صنعتی باید با توجه به بودجه و با بهترین کیفیت انجام شود . شما میتوانید به راحتی با تماس با همکاران ما مشاوره لازم را دریافت کرده و در نهایت مناسبترین انتخاب را انجام دهید .