چیلر هوا خنک بخریم یا آب خنک؟

یکی از چالش های اساسی افرادی که به دنبال خرید چیلر برای ساختمان، کارخانه یا کارگاه هستند انتخاب نوع چیلر است و اغلب بین چیلر هوا خنک یا چیلر آب خنک دچار تردید می شوند؛ اگر شما نیز جزون این افراد هستید لازم است قبل از انتخاب و خرید چیلر به نکات مهمی توجه کنید تا پس از خرید بتوانید به درستی از تمام قابلیت های چیلر استفاده کنید.

ابتدا قبل از هر چیزی اگر تفاوت چیلر تراکمی و جذبی را نمی دانید بهتر است مقاله فرق چیلر تراکمی و جذبی چیست ؟ و سپس در خرید چیلر صنعتی به چه نکاتی باید دقت کنیم؟ را مطالعه کنید تا نکات و اصول مهمی را قبل از فرآیند خرید بدانید تا در ادامه به بررسی این موضوع بپردازیم که چیلر هوا خنک بخریم یا آب خنک و کدام یک برای شما کاربردی است.

چرا چیلر تراکمی بخریم؟

همانطور که در تفاوت چیلر تراکمی و جذبی با برخی از ویژگی های هریک آشنا شدیم، می توان گفت در برخی از پروژه های ساختمانی، صنعتی، درمانی و… انتخاب چیلرهای تراکمی گزینه ای عالی است که می توانید آن را خریداری و نصب کنید تا در نهایت سرمای لازم برای ساختمان را تامین کنید. از مهمترین ویژگی های این نوع چیلرها می توان به طول عمر بالا و ماندگاری آن اشاره کرد.

در نظر داشته باشید انتخاب چیلر جذبی یا تراکمی اغلب با توجه به تفاوت ها و ویژگی ها و موارد کاربرد آن می باشد که می توانید با در نظر گرفتن ویژگی های هریک و شرایط محیطی که قصد نصب چیلر در آن را دارید بهترین انتخاب را داشته باشید؛ امــا یکی از مواردی که در انتخاب چیلر هواخنک یا آب خنک به ما کمک می کند بررسی تفاوت هایی است که بین این دو چیلر وجود دارد، پس به صورت دقیق به تفاوت های هریک توجه کنید.

چیلر هوا خنک بخریم یا آب خنک؟

برای انتخاب بین چیلرهای تراکمی یا آب خنک لازم است موارد مختلفی را بررسی و متناسب با شرایط محیطی، موقعیت جغرافیایی، وجود یا عدم وجود آب کافی و غیره بررسی شود تا در نهایت انتخاب کنیم که کدام نوع چیلر تراکمی برای استفاده ما مناسب است.

در حالت کلی و اغلب موارد در مناطقی که آب فراوان است و مشکل کمبود آب وجود ندارد، رطوبت هوا در فصل تابستان کم است استفاده از چیلرهای آب خنک انتخاب مناسبی می باشد امــا مناطقی که با کم آبی مواجه هستند یا کیفیت آب در این مناطق پایین است، رطوبت هوا نیز بالا است استفاده از چیلرهای هوا خنک پیشنهاد می شود اما برای اطلاع از جزئیات و آشنایی با تمام تفاوت های چیلر هوا خنک و آب خنک موارد زیر به صورت کامل بررسی می شود.

تفاوت چیلر هوا خنک با آب خنک

تفاوت های چیلر تراکمی هوا خنک و آب خنک سبب استفاده آن در محیط های متفاوت می شود که مهمترین تفاوت های آن مربوط به ساختار چیلر، مصرف آب، عملکرد چیلر و نحوه نگهداری می باشد که در ادامه هر یک به صورت کامل بررسی می شود.

1-مقایسه چیلر هوا خنک و آب خنک از نظر ساختار

ساختار کلی چیلرهای هواخنک و آب خنک شباهت زیادی با یکدیگر دارند و هر دو دارای قطعات اصلی از جمله چهار بخش مهم در هر سیکل تبرید کمپرسور، کندانسور، اپراتور و شیر انبساط است که وظیفه کندانسور تبدیل گاز به مایع مبرد است؛ کندانسور پس از کمپرسور است و با گرفتن گرمای مبرد، مایع مبرد را از حالت گاز بدست می آورد.

بنابراین اگر کندانسور توسط هوای محیط گرمای مبرد را بگیرد در نهایت کندانسور هوا خنک نام دارد و در صورتی که کندانسور به گونه ای طراحی شود که آب گرمای مبرد را بگیرد به آن کندانسور آبی و به چیلر دارای این نوع کندانسور نیز چیلر آب خنک می گوییم.

پس از مهمترین تفاوت های این دو چیلر، نحوه خنک سازی کندانسور با آب یا هوا می باشد که در صورت خنک شدن چیلر با آب چیلر تراکمی آب خنک نامیده می شود که برای خنک سازی برج خنک کننده و پمپ لازم است. اما اگر کندانسور در چیلر توسط فن خنک شود چیلر تراکمی هوا خنک نامیده می شود که برای خنک سازی آن دیگر برج خنک کننده و پمپ لازم نمی باشد.

توجه کنید برخی افراد به اشتباه تصور می کنند چیلرهای هوا خنک، هوای را خنک می کنند و چیلرهای آب خنک نیز آب را امــا این تصوری غلط است، زیرا در مقالات مختلفی از جمله چیلر ساختمانی + انواع کمپرسورها، کندانسورها و برتری ها و هر آنچه باید در مورد چیلر صنعتی بدانیم نحوه کار و عملکرد چیلر مفصل بررسی و توضیح داده شده که خروجی چیلرها در نهایت آب خنک است، قبلا اشاره شد که که چیلر با استفاده از سیکل تبرید در نهایت سبب خنک سازی آب می شود.

2-تفاوت چیلر هوا خنک و آب خنک از لحاظ مصرف آب

در رابطه با مصرف آب چیلرها در نظر داشته باشید بخشی از آب موجود در برج خنک کننده بر اثر تبخیر کاهش می یابد  بنابراین نیاز است مقدار آب مصرف شده تامین شود، پس چیلرهای آب خنک مصرف آب دارند اما با توجه به کارکرد چیلرهای هوا آب مصرف نمی شود و توصیه می شود در برخی مناطق که آب و هوای خشکی وجود دارد و تامین آب دشوار است از چیلرهای هوا خنک استفاده کنید.

در چیلرهای تراکمی هوا خنک برج خنک کننده وجود ندارد پس برای خنک سازی به آب نیازی ندارد و تنها در زمان نصب و راه اندازی چیلر مقداری آب همراه با ضد یخ درون اپراتور می ریزیم و پس از راه اندازی و استفاده از آن دیگر نیازی به آب ندارد. مقاله چگونه چیلر را راه اندازی کنیم ؟ به صورت کامل و مفصل تمام مراحل راه اندازی چیلر را توضیح می دهد.

3-تفاوت های چیلر هوا خنک و آب خنک در عملکرد

یکی از مهمترین مواردی که هنگام خرید چیلر باید به آن توجه کنید عملکرد هریک از چیلرها است، با توجه به اینکه دمای بیرون بر کارکرد چیلرهای تراکمی هوا خنک تاثیر دارد بنابراین بالا رفتن یا پایین آمدن درجه حرارت بر کارایی و عملکرد آن تاثیرگذار است امــا در چیلرهای تراکمی آب خنک این مساله صدق نمی کند.

می توان گفت در چیلرهای هوا خنک اگر دمای هوا افزایش یابد توانایی دفع گرما نیز درکندانسور پایین آمده و در نهایت بازده چیلر نیز کم می شود اما در چیلرهای آب خنک همانطور که اشاره شد کندانسور با استفاده از برج خنک کننده خنک می شود، بنابراین اگر در مناطق شرجی و مرطوب از این چیلر استفاده کنیم راندمان چیلر پایین می آید. در رابطه با راندمان چیلر و اهمیت آن می توانید از مقاله چگونه راندمان چیلر را افزایش دهیم؟ استفاده کنید.

۴ . تفاوت های چیلر هوا خنک و آب خنک از نظر نگهداری

در بیشتر موارد چیلر تراکمی آب خنک نسبت به هوا خنک به نگهداری بیشتری نیاز دارد، در چیلرهای تراکمی هوا خنک تنها لازم است خنک کننده های کندانسور به صورت دوره ای تمیز شود بخصوص زمانی که چیلر در آب و هوای آلوده کار می کند تمیز کردن آن ضروری است، این عمل باعث افزایش راندمان چیلر و جلوگیری از ایجاد رسوب می شود.

در چیلرهای آب خنک با توجه به استفاده از آب در مدار آن به نگهداری بیشتری نیاز است و با افزودن ترکیبات شیمیایی مختلف به آب از رسوب گرفتگی آن جلوگیری می شود؛ همچنین با توجه به تبخیر مقداری از آب در چیلرهای آب خنک لازم است بخشی از آب تبخیر شده جبران شود و علاوه براین ترکیبات شیمیایی نیز به آن اضافه می شود که نگهداری بیشتری نیاز است.

تفاوت های اصلی چیلرهای کندانسور هوایی و آبی

  • چیلر هوا خنک یک پکیج کامل است اما چیلر آب خنک به برج خنک کننده نیاز دارد.
  • چیلر هوا خنک را در فضای باز مانند پشت بام قرار می دهیم اما چیلر آب خنک به برج خنک کننده نیاز دارد.
  • راندمان چیلرهای هوا خنک پایین تر از چیلر آب خنک است.
  • چیلرهوا خنک در مقایسه با چیلر آب خنک در ظرفیت مشخصی دارای قیمت بالاتری است.
  • تجهیزات راه اندازی مانند پمپ و غیره در چیلرهای تراکمی آب خنک بیشتر است.
  • چیلرهای آب خنک دارای برج خنک کننده است، بنابراین مصرف آب نیز در آن بالاتر است.
  • در بخش هایی از کشور که با کمبود آب مواجه هستند استفاده از چیلرهواخنک راهکار بهتری است.
  • با توجه به اینکه چیلر تراکمی آب خنک به برج خنک کننده نیاز دارد و نحوه کار آن تبخیری می باشد، بنابراین برای مناطقی با آب و هوای شرجی و دارای رطوبت مناسب نمی باشد.

کلام آخر

برای پاسخ به این سوال که چیلر هوا خنک بخریم با آب خنک ابتدا لازم است تمام شرایط محیطی، آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی، ارتفاع محل نصب چیلر و… را اندازه بگیریم و سپس به سراغ انتخاب و خرید چیلر برویم زیرا در صورت نسنجیدن شرایط نمی توانیم انتخاب درستی مطابق با نیازهای خود داشته باشیم.

در صورتی که قصد خرید چیلر صنعتی دارید و یا برای خرید و نصب آن نیاز به مشاوره دارید می توانید با مشاوران و کارشناسان چیلر البرز با 35 سال سابقه فعالیت تماس بگیرید و پاسخ تمامی سوالات خود را از این مجموعه دریافت نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در pinterest
اشتراک گذاری در print

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Verified by MonsterInsights